KOCAELİ / KARAMÜRSEL - Bekir İlhami - Fatma Nedime Calp Ortaokulu

Dosyalar2

Ock

Hikaye yazma etkinliği ile öğrencilerimizde; Yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmeyi, • Anlama ve anlatma becerisini geliştirmeyi,  • Türkçe dil bilgisi ve yazım kurallarını kullanma becerisini geliştirmeyi, •  • Düşünme ve yorumlama yeteneği kazandırmayı, • Anahtar kelimeleri kullanarak farklı hikayeler yazmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ekm

Çocuklar, yaşadıkları dünyanın kurallarını anlamaya çalışırken aynı zamanda kendi sınırlarını da bilmek isterler. Zaman zaman sınırları zorlamayı deneseler de aslında ihtiyaç duydukları, hayatı anlamlandırabilmek için istikrarlı ve tutarlı sınırlardır. ‘‘Çocuklar için sınırlar neden önemlidir? Neden sınır koymalıyız? Sınır koyarken nasıl bir yol izlemeliyiz?’’ sorularını cevaplandırabilmek ve çocuklara bu bilinci aşılayabilmek için yol gösterici olması adına sizlere bilgilendirici nitelikte bir yazı paylaşmak istedik.